Reviews gemeenten


Dit vinden onze klanten

Kwaliteitswinst
Anthony Kleijnen, senior medewerker Burgerzaken van Gemeente Oss:
“Voorheen hadden we wel e-formulieren, maar dat was een soort ‘kloppeling’. Het formulier kwam als pdf binnen in de postbus en dat typte je over in Centric Burgerzaken. Je moest handmatig het oude adres, het nieuwe adres en de datum invoeren en had altijd kans dat je een verkeerd huisnummer of een verkeerde datum koos. Met de eDienst maak je geen fouten. Dat is kwaliteitswinst.”

Fraudebestrijding
Marc Quik, vakspecialist Burgerzaken bij de gemeente Utrecht:
“Met het e-formulier moesten burgers de meeste gegevens zelf invullen. De persoonsgegevens werden wel vooringevuld, maar niet bijvoorbeeld welke reisdocumenten ze in hun bezit hebben. Dus moesten ze zelf aangeven welk document ze kwijt waren. En dat was heel foutgevoelig. We moesten dan de aangifte afwijzen en contact opnemen om te vragen wat ze nu eigenlijk kwijt waren. Dit kostte veel tijd. Met de eDienst Doorgeven vermissing reisdocument kunnen ze geen fouten maken. Dat komt de fraudebestrijding ten goede.”

“Met de eDienst maak je geen fouten. Dat is kwaliteitswinst.”
Geen dubbel werk meer
Frans Pouw, informatie- en procesadviseur van de gemeente Utrecht:
“Met het e-formulier deden we veel dubbel werk. Je moest in het zaaksysteem eerst de werkvoorraad openen en de zaak behandelen. Dat betekende: Centric Burgerzaken openen om de vermissing van het reisdocument handmatig in te voeren. En daarna ging je weer terug naar het zaaksysteem om te zeggen; ik heb ‘m behandeld, dus ik sluit de zaak af. Met de eDienst komt de aangifte automatisch in de wachtkamer van Centric Burgerzaken en wordt er gelijk een zaak aangemaakt in het zaaksysteem. Je behandelt de aangifte vanuit de wachtkamer: en dat is niet meer dan een ja of nee, accorderen of afwijzen. Daarna wordt de mutatie automatisch verwerkt. Ook in het zaaksysteem. De documenten worden netjes bewaard, de bewaartermijnen gecontroleerd. Je hoeft er verder niets meer aan te doen.”

Snel in productie
Hans Roijmans, stafmedewerker Publiekszaken bij de gemeente Eindhoven:
“Het fijnste vond ik dat de eDienst Doorgeven beschikbaarheid stembureauleden in 2 à 3 weken was ingevoerd. Dat is supersnel gegaan. Gemeenten die al eDiensten hebben, kunnen deze snel invoeren.”

“De documenten worden netjes bewaard, de bewaartermijnen gecontroleerd. Je hoeft er verder niets meer aan te doen.”
Prettige samenwerking
Frank Stroop, projectleider Etten-Leur:
“De samenwerking met uitvaartondernemers en Centric is goed bevallen. Het was een prettig project, waarin alle partijen er wat moois van wilden maken. En dat is gelukt. Ik zie met vertrouwen de volgende stappen tegemoet, wanneer we de andere eDiensten in gebruik nemen.”