Reviews inwoners


Burgers verwachten niet anders meer

Hans Roijmans, gemeente Eindhoven


Veel mensen zijn inmiddels gewend om alles digitaal te doen. Ze verwachten niet anders meer.


Ze weten de eDiensten te vinden

In de eerste drie maanden werden er in de gemeente Oss 1326 verhuizingen doorgegeven. Liefst 964 aangiften, 71%, kwamen binnen via de eDienst Doorgeven verhuizing.

De inwoners van Utrecht zijn blij met de eDienst Doorgeven vermissing reisdocument, want in de eerste vijf maanden dat ze live waren, ontving de gemeente Utrecht maar liefst 994 digitale meldingen van vermissingen. Dat is meer dan aan de balie.

In de eerste twee dagen na hun e-mail aan bestaande stembureauleden ontving de gemeente Eindhoven direct 400 reacties met de eDienst Doorgeven beschikbaarheid stembureauleden.”

In de eerste drie maanden ontvingen de Drechtsteden 116 digitale geboorteaangiften. De kersverse ouders waardeerden de eDienst Aangifte geboorte gemiddeld met een 9!

Zomaar een greep uit de enthousiaste reacties waarmee de kersverse ouders van de Drechtsteden hun hoge waardering voor de eDienst Aangifte geboorte onderbouwden:

“Snel en simpel.”, “Ik vind sowieso dat de moeder aangifte moet doen, maar vanwege de driedagentermijn is dat doorgaans onmogelijk. Nu kon ik als moeder dit belangrijke moment met mijn partner delen.”, “Super dat ik niet vanuit mijn gemeente helemaal naar Dordrecht hoefde.”, “Ben zeer tevreden. Zeker een meevaller in deze Coronaperiode.”, “Zeer eenvoudig, duidelijke informatie en binnen 2 minuten geregeld.”, “Ik geef een 10, omdat het digitaal doorgeven heel snel gaat en erg makkelijk is om te doen”, “Heel praktisch om dit online te kunnen doen. Top!”, “Handig dat de gegevens van de ouders al klaar staan en dat je de initialen ziet op basis van de volgorde van de voornamen”.

Klanttevredenheid?

Een 9!