eDiensten


Dit is digitale dienstverlening volgens Centric

Burgers zien één digitale wereld als het gaat om digitale dienstverlening, waarbij ze op een eenvoudige manier en direct contact hebben met dienstverleners. Dit verwachten zij ook van decentrale en rijksoverheden. Voor deze dienstverlening biedt Centric oplossingen waarbij selfservice, hoge kwaliteit en gebruiksgemak voorop staan. Uit het landelijke onderzoek dat Centric verrichtte naar de behoefte van burgers rondom digitale dienstverlening, weten wij welke eigenschappen een grote bijdrage leveren aan de usability van de eDiensten Burgerzaken.
Voor gemeenten staat dienstverlening aan de burger centraal. Daarnaast biedt de digitale dienstverlening ze de mogelijkheid om hun werkprocessen efficiënter in te richten. De rol van medewerkers verschuift van uitvoerend naar faciliterend, controlerend en meer gericht op kwaliteitszorg en - waar nodig - op maatwerk aan burgers. Wij helpen ze daarbij.

Van begin tot eind digitaal!
Met onze eDiensten zetten wij in op maximale digitale dienstverlening aan de burger én maximale ondersteuning van de medewerker. De eDiensten ondersteunen daarom het volledige aanvraag- en/of aangifteproces, inclusief de automatische verwerking in Centric Burgerzaken.

Intelligente dienstverlening
Digitale dienstverlening is meer dan online aangifte doen. Onze eDiensten zijn intelligent: Alles wat bekend of herleidbaar is, wordt automatisch ingevuld. De burger krijgt daardoor nooit onnodige vragen. En handmatige invoeringen zijn minimaal. In Centric Burgerzaken leiden de instelbare, automatische controles op personen en/of adressen, als dat nodig is, tot een waarschuwing voor de medewerker.

Toegankelijk voor iedereen
Wij vinden dat digitale dienstverlening toegankelijk moet zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen met een visuele of motorische beperking. Daarom is de moderne, eigentijdse vormgeving van de eDiensten gebruiksvriendelijk en gecertificeerd met het keurmerk Drempelvrij.

Co-creatie met de experts
Centric vindt het belangrijk dat de eDiensten voldoen aan de wensen van onze klanten. Zij zijn de experts, die gaan voor excellente dienstverlening. Daarom hebben wij een expertgroep Digitale Dienstverlening opgericht. De leden leveren niet alleen functionele input, ze testen onze oplossing ook op ‘usability’, het gebruik in de praktijk.

Veilige keten, geen beheer!
Digitale dienstverlening moet veilig en eenvoudig zijn. Gemeenten moeten zich volledig kunnen richten op dienstverlening. Daarom draaien onze eDiensten in de cloud. De Centric-cloud voldoet aan alle veiligheidseisen, dus dat is veilig en scheelt beheer! Zo beschikken gemeenten altijd over de meest recente versie, die voldoet aan alle wettelijke eisen.