eDiensten gaan verder

De gemeentelijke (e)dienstverlening van de toekomst

Van Wmo-aanvraag tot begeleiding naar werk, gemeenten zijn hun inwoners graag zo goed mogelijk van dienst in het sociaal domein. Digitalisering, automatisering en online selfservice zijn de motor achter die ambitie. Centric geeft daar over de hele breedte invulling aan, met nieuwe eDiensten en extra functionaliteit voor bestaande oplossingen. Hoe ziet het gemak van digitale dienstverlening eruit?

1. Automatisering het werk laten doen

Door processen waar mogelijk te automatiseren en te digitaliseren, werken de eDiensten van Centric voor zowel de inwoner als de professional van de gemeente. Bijvoorbeeld met automatische antwoorden op vragen en snel resultaat na een aanvraag. Voor de professional heeft dat als voordeel dat er geen onnodige administratieve taken meer zijn en de aandacht kan uitgaan naar inwoners die dit écht nodig hebben. Samen met de gemeente bekijken wij hoe oplossingen het best passen in hun dagelijkse praktijk.

2. Elk thema een eigen eDienst

Voor de Participatiewet is een scala aan eDiensten voor gemeenten beschikbaar. In gesprek met onze klanten breiden wij de functionaliteit uit om digitale diensten te bieden voor álle relevante thema’s binnen het sociaal domein. Denk aan een breder aanbod op het gebied van Re-integratie, Matching en Werk, Jeugdwet en Wmo.

3. Laat inwoners actief participeren

In de toekomst zien wij daarnaast één oplossing die inwoners en professionals op een slimme manier samenbrengt. Voor de inwoner betekent dit nog meer dan al het geval is: toegang tot de eigen gegevens, samenwerken in één dossier en nog meer zelf actief participeren. In de toekomst komen er nieuwe communicatiemogelijkheden bij voor nog meer interactie, zoals chatten of videobellen.

4. Gemeenten stellen zelf hun gewenste oplossing samen

Flexibiliteit in de eDiensten zien wij in de toekomst ook in de infrastructuur ervan, waarbij nieuwe functionele mogelijkheden ontstaan. Door het aanbrengen van gelaagdheid in onze (totaal)oplossing zoals Common Ground schetst, zullen meer mogelijkheden ontstaan. In de ultieme situatie is het voor de gemeente mogelijk om functionele componenten eenvoudig te combineren tot de gewenste passende oplossing.