Rituals

"Centric begrijpt onze behoefte aan betrouwbare EDI-outsourcing"

Lifestylemerk Rituals heeft één grote passie: haar vele klanten wereldwijd laten genieten van de kleine alledaagse momenten, van ontspannen in bad tot precies de juiste geur in huis na een lange werkdag. Het elektronische berichtenverkeer dat daarvoor nodig is, vertrouwt het snelst groeiende Nederlandse merk al jaren toe aan de Electronic Data Interchange (EDI)-oplossing van Centric.

De cosmetica en lifestyleproducten van Rituals

Te koop bij eigen winkels, resellers, online en shop-in-shop – helpen consumenten ‘geluk te vinden in de kleine dingen van het leven’. Om dat allemaal geruisloos te laten verlopen, besteedt het Nederlandse bedrijf de verwerking van haar bestellingen, pakbonnen en facturen al jaren uit aan Centric.


Rituals is één van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland. Naast tal van Europese landen is Rituals inmiddels actief in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. De sterke focus op internationale groei heeft gezorgd voor een behoorlijke toename in de gegevensuitwisseling. Het bedrijf kreeg dan ook behoefte aan een partner die de techniek en regie voor deze Electronic Data Interchange (EDI) volledig kon overnemen, zodat alle aandacht naar de groeiende business kon.

Zorgeloze afhandeling van bestellingen en facturen

Electronic Data Interchange is de standaard voor elektronische uitwisseling van gegevens voor branches als retail, doe-het-zelf, mode, installatie en logistiek in Nederland. Met EDI-software kunnen bedrijven bestellingen, pakbonnen, bevestigingen en facturen digitaal versturen en ontvangen. Het systeem zet informatie automatisch om in digitale documenten volgens de internationale EDI-standaarden.

Centric verzorgt de veilige uitwisseling van elektronische data door Rituals met haar partners onder de noemer ‘Managed EDI’, ofwel software as a service (SaaS) voor zorgeloze afhandeling van berichten. De EDI-koppelingen met haar klanten en het werken met een geautomatiseerd handelssysteem bespaart Rituals tijd en kosten. Daarnaast voorkomen automatische koppelingen kostbare fouten in het berichtenverkeer met handelspartners.

Tien jaar partnerschap

Het partnership tussen Rituals en Centric bestaat al ruim tien jaar. In deze periode heeft Rituals haar business zien uitgroeien tot een wereldmerk met lifestyleproducten voor ‘body & home’. Nog iedere week opent de keten nieuwe winkels en inmiddels staat de teller op meer dan 680 filialen in 27 landen en heeft het meer dan 2645 verkooppunten. Naast de eigen shops zet Rituals producten af bij vele retailers.

Vanwege de aanhoudend sterke groei verschoof de IT-behoefte al snel van een simpele tool voor EDI-communicatie richting outsourcing in de vorm van Managed EDI. Centric neemt Rituals de techniek nu helemaal uit handen. Het beproefde EDI-platform, beheerd vanuit een beveiligde hostingomgeving, kent een hoge beschikbaarheid. En mocht er een keer iets misgaan, dan is de verstoring zo verholpen.

Doordat Rituals geen omkijken heeft naar de techniek, kan het bedrijf alle aandacht richten op haar groeiplannen en op die ene passie: steeds meer consumenten over de hele wereld laten genieten van de kleine alledaagse momenten.