Centric Publieksverslag 2020


Centric SAP Connected Solutions

Centric IT Solutions GmbH heeft in 2020 een reorganisatietraject doorlopen, waarbij de focus is verlegd naar de succesvolle core business rondom SAP HCM. Onze bedrijfsactiviteiten zijn nu volledig gericht op SAP HCM add-on tools. Daartoe verkocht het bedrijf in 2020 zijn JDE Oracle-bedrijfseenheid aan Steltix, waarbij hetzelfde bedrijf ook onze Oracle-klantprojecten op zich nam. Algemeen directeur Steven Wernike heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen voor de verdere uitbouw van de SAP HCM-activiteiten.

Op koers voor groei met de focus op SAP HCM In Duitsland is Centric IT Solutions GmbH inmiddels marktleider in het segment van audit- en compliancesoftware voor SAP HCM. Onze tools zijn nu ook beschikbaar in heel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Met de tools van Centric worden momenteel maandelijks ruim 5 miljoen payrolltaken gecontroleerd. We hebben meer dan 400 bestaande klanten uit diverse sectoren, waaronder Lufthansa, Evonik, Deichmann en RTL. In 2020 hebben we ook nieuwe opdrachten kunnen binnenhalen bij gerenommeerde bedrijven, zoals Condor Flugdienst GmbH, Eurofighter Jagdflugzeug GmbH, EWE AG, Krauss Maffei Wegmann en Deutsche Bahn Pensionäre met 230.000 medewerkers. Hoogtepunten van ons project zijn onder meer het succesvol verplaatsen van 800 bankinstellingen van het PAISY-systeem naar SAP HCM met behulp van onze DMK-migratietool.

Centric IT Solutions GmbH ligt op koers voor groei. Daarvoor hebben we ons team uitgebreid en nieuwe, hooggekwalificeerde medewerkers verwelkomd, evenals samenwerkingen met nieuwe, interessante partners. Ondanks de pandemie bleef ons bedrijf heel 2020 stabiel en konden we het merendeel van onze projecten uitvoeren in de vorm van online workshops. De omzet van SAP HCM add-on maintenance is zelfs gestegen. Om de naamsbekendheid van Centric in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland verder te versterken, hebben we gerichte marketingcampagnes gevoerd en ons profiel in de bijbehorende vakliteratuur en portalen vergroot. Zoals vorig jaar bij zoveel evenementen het geval was, hebben we in 2020 onze populaire Centric-klantendag helaas online moeten organiseren. We hopen onze klanten in de nabije toekomst weer persoonlijk te kunnen verwelkomen.

Vooruitblik

We hebben veel gepland voor 2021: we zullen onze marktpositie in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland blijven versterken en onze SAP HCM-activiteiten internationaliseren. Natuurlijk bereidt Centric IT Solutions GmbH zich ook voor op de technologieën van de toekomst en wil haar SuccessFactors- en Workday-producten net zo succesvol neerzetten als die in de SAP On-Premise-omgeving. Met het doel de cloudactiviteiten uit te breiden, richtte Steven Wernike Centric Cloud Solutions GmbH op, waarbij de cloudspecialisten van het nieuwe bedrijf de rol op zich namen om de business in en rond SAP SuccessFactors te stimuleren. Verder zijn we in 2021 al begonnen met het koppelen van de Centric-tools aan SuccessFactors in samenwerking met een pilotklant. In het kader van een pilotproject wordt dit continu geïmplementeerd en verder uitgewerkt. De koppeling van Centric-tools in de Workday-omgeving zal op dezelfde manier plaatsvinden.

Centric Cloud Solutions

Het nieuwe Centric-bedrijf, Centric Cloud Solutions GmbH, is opgericht in juni 2020. Het belangrijkste doel is om nieuwe producten te ontwikkelen in samenhang met SAP HCM en SuccessFactors en om de beproefde producten van Centric IT Solutions GmbH klaar te maken voor de cloud. Daartoe zijn we op 1 juni 2020 gestart met zeven hooggekwalificeerde medewerkers, die al ruime ervaring hebben met softwareontwikkeling op basis van het SAP Cloud Platform.

Nieuw bedrijf voor HR-cloudproducten snel van start Een van onze eerste activiteiten was het voltooien van het SAP Build-partnerschap. Om de softwareontwikkeling te versnellen en snel marktklare producten te leveren, heeft Centric Cloud Solutions de cloudproducten van EASY Software AG overgenomen. Deze vormen de basis van onze nieuwe architectuur voor softwareontwikkeling. Hierdoor konden we snel en volgens plan de nieuwe Centric-producten Medewerker Dossier en Referentiebrief lanceren, de website maken, prijs- en editiemodellen ontwikkelen en een netwerk van partners opbouwen voor marketing en implementatie van cloudproducten. Alle producten hebben het certificeringsprogramma van SAP succesvol doorlopen: daarom dragen ze het keurmerk 'SAP Certified' en staan ze vermeld in de SAP Store.

Tijdens ons eerste boekjaar konden we al vijf klanten binnenhalen met langetermijncontracten. Uitgeverij Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) werd in december 2020 onze grootste klant en staat ook als referentieklant ter beschikking. Om de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf voort te zetten, hebben we in de loop van 2020 continu gewerkt aan het uitbreiden van onze sales-pijplijn.

Vooruitblik

We streven ernaar om in 2021 verkoop- en adviesvaardigheden aan ons team toe te voegen en hebben ons ten doel gesteld om vijftien nieuwe klanten te werven. Op het gebied van softwareontwikkeling willen we ons portfolio uitbreiden met producten voor het genereren van documenten en loonbrieven. Samen met Centric IT Solutions gaan we ons positioneren als strategische speler op het gebied van SAP HR en het merk Centric stevig verankeren in de cloudwereld.