Centric Publieksverslag 2020


HR & Payroll

2020 was voor HR & Payroll Solutions het eerste jaar waarin de investering in de ontwikkeling van de eHRM-oplossing Motion zich zou moeten terugbetalen. De investering werd deels verschoven van ontwikkeling naar commercie. De salesorganisatie is uitgebreid en de marketinginspanningen zijn opgevoerd.

In maart 2020 deed plotseling COVID-19 zijn intrede. Hoewel de pandemie nauwelijks impact had op de reguliere business, was het effect op de commerciële processen duidelijk merkbaar. Zo werd een aanzienlijk aantal aanbestedingen bij gemeenten uitgesteld en werden commerciële afspraken massaal gecanceld. Hierop hebben we onze plannen en aanpak moeten bijstellen, waarbij na de zomerperiode weer sprake was van een enigszins genormaliseerde situatie. Eind 2020 konden we weer spreken van een double digit aantal nieuwe contracten.

Centric HR & Payroll streeft ernaar met Motion het totale HR-domein digitaal te ondersteunen. Hierbij kiezen wij voor een aanpak die verschilt van andere marktpartijen. Ook wij willen een zo breed mogelijk pakket aanbieden, maar wel een vanuit een best of breed-gedachte, met de beste oplossing voor specifieke doeleinden in plaats van alles aan te bieden vanuit één generieke tool. Uitganspunt hierbij is onze overtuiging dat wij klanten in samenwerking met onze partners de beste, meest complete HR-oplossing kunnen bieden. Technologie is dan ook een belangrijk speerpunt in de Motion-strategie: alle componenten zijn native cloud en ‘always-on’ beschikbaar op alle devices, zonder apps. De combinatie van deze cloud only-strategie met optimale connectiviteit via API’s, zorgt voor een eHRM-oplossing die uitstekend is in te passen binnen het applicatielandschap van klanten, ongeacht in welke branche of sector zij actief zijn.

In 2020 heeft Centric dan ook het fenomeen ‘eHRM-ecosysteem’ gelanceerd: een combinatie van partijen die op hun eigen gebied state-of-the-art-oplossingen bieden en die volledig integreren in de kern van onze HR-oplossing Motion. Met deze aanpak bieden wij onze klanten de breedste toepassing in de markt, die bovendien modulair kan worden ingezet. Zo kunnen onze klanten in het model meegroeien. Daarbij kunnen zij met de flexibele en moderne connectiviteitsopties van Motion ook eigen toepassingen in het ecosysteem onderbrengen.

Centric HR & Payroll Solutions positioneert zich niet alleen als softwareleverancier. We zijn actief in een kennisintensief domein, waarin wet- en regelgeving een bepalende rol spelen. Het HR-domein is bovendien constant in beweging. Waar de afgelopen jaren veel aandacht was voor de schaarste op de arbeidsmarkt, ligt de focus op dit moment op de gedwongen transitie naar grotendeels thuiswerken. Hoe bereiken we een optimale mix van werken op kantoor en vanuit huis?

'Centric HR & Payroll Solutions positioneert zich niet alleen als softwareleverancier'

Voor dit vraagstuk biedt Motion verschillende oplossingen, zoals een re-boarding tool en een analysetool waarmee het effect van beslissingen kan worden doorgerekend. Ook moeten wij de impact van security en privacy van persoonsdata in het HR-domein niet onderschatten. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan compliancy en Centric HR & Payroll Solutions biedt hier samen met andere businessunits passende oplossingen voor.

Nieuwe klanten Ook vorig jaar zijn er weer veel klanten overgestapt naar de nieuwe eHRM-oplossing Motion waaronder de gemeente Aalten en de gemeente Mook en Middelaar: “Mijn collega’s en ik zijn echt super tevreden en blij met de nieuwe omgeving.” Ook Vorm Bouw kwam aan boord: “Wij zijn uiterst tevreden hoe de overstap is begeleid en hoe het systeem functioneert.”

Vooruitblik

Centric HR & Payroll Solutions heeft met Motion ook in 2020 grote stappen voorwaarts gezet. Zo is de basis gelegd voor een volledig geïntegreerde rapportagetool, die in 2021 voor alle gebruikers beschikbaar komt. Als verdere invulling van onze cloudstrategie hebben we daarnaast Motion Pay doorontwikkeld tot een ‘multitenant’ cloudoplossing (één instantie van de software waarvan meerder klanten tegelijk gebruikmaken).

Onze klanten worden meer en meer geconfronteerd met compliancy-vraagstukken rondom hun HR-processen en ook hier sluit Motion inmiddels op aan. Deze worden in 2021 voortgezet met als uiteindelijk doel onze sterke positie in de publieke sector te behouden en die in de private markt verder uit te breiden. Ook dit jaar staat in het teken van de invulling van de groeiambities van HR & Payroll.

Samen met onze partners ontwikkelen wij onze eHRM-oplossing door tot een compleet HR-ecosysteem. Op basis van best-of-breed oplossingen kunnen onze klanten al hun HR-processen hiermee volledig digitaliseren.