Future movement


Eén ding werd ons wederom duidelijk bij de ontdekking van het bestaan van het zwarte gat begin dit jaar: Einstein was briljant. Hij beweerde het bestaan ervan op basis van berekeningen, zonder het fenomeen ooit gezien te hebben.

Met het bewijs van het zwarte gat, wordt ook een andere theorie van Einstein bevestigd, namelijk dat tijd verandert voor objecten die in beweging zijn. Door te bewegen kom je op een ander punt uit in de toekomst. En er zijn verschillende toekomsten mogelijk. Ongelofelijk lastig te begrijpen vanuit menselijk perspectief, maar ook vanuit IT-perspectief.

Wij zijn namelijk gewend aan één chronologische werkelijkheid en kunnen ons moeilijk voorstellen welke effecten het reizen in de toekomst met zich meebrengt. Laat staan dat er diverse toekomstbeelden zijn. Wel kunnen we rekening houden met deze mogelijkheden. We kunnen tijdens onze reis zelf bepalen hoe we willen zijn op bepaalde momenten en daarop sturen. Het is dan wel belangrijk kennis te hebben van beschikbare oplossingen en behoeften, zodat je snel kunt schakelen om de juiste keuzes te maken. Processen moeten in dat geval zijn gestandaardiseerd, waardoor IT naadloos aansluit en toegevoegde waarde kan leveren. Door direct passende oplossingen te gebruiken, is flexibiliteit mogelijk op het moment dat je die echt nodig hebt, wordt de toekomst voorspelbaar en is continuïteit een feit. Daarom richten wij onze organisatie en oplossingen zo in dat wij dé partner zijn voor uw toekomst.

Niemand kan de toekomst voorspellen. Ook Einstein niet. We kunnen voorspellingen doen op basis van bedrijfskoers en technologische en economische mogelijkheden, maar uiteindelijk ligt alles nog open. Gelukkig is de toekomstlijn wel beïnvloedbaar door interventies, waardoor het altijd een andere weg kan volgen naar een ander scenario. De kunst is om continuïteit in nagenoeg elk toekomstbeeld te waarborgen. Natuurlijk bestaat het risico dat voorspellingen te laat worden bijgesteld, zodat een ongewenst scenario optreedt. Het is daarom belangrijk snel in te kunnen grijpen op de huidige situatie om onvoorspelbaarheid op te vangen. Op die manier blijft de organisatie in de juiste pas lopen. Kortom, we moeten de juiste lijn blijven volgen met IT, zodat we een mooie toekomst tegemoet gaan en we niet met zijn allen in de onvoorspelbare zwarte diepte belanden.


Samen op weg, zowel nabij als ver weg.

Centric


'Samen op weg,
zowel nabij
als ver weg.'