Gemak voor de

medewerker

Moderne, innovatieve werkomgeving

Wij ontwikkelen Centric Burgerzaken voor jou. En ons doel is altijd: gebruiksgemak én een efficiënt werkproces voor jou. Daarom is Centric Burgerzaken in hoge mate intuïtief, met een frisse, eigentijdse uitstraling. Je kiest in Centric Burgerzaken je eigen kleurstelling of thema voor de achtergrond. Een van de thema’s ondersteunt hoog contrast, zodat ook mensen die dat nodig hebben prettig met de applicatie kunnen werken.

Jouw rol verandert. Centric Burgerzaken ook. Voor de toekomst verwachten wij een steeds verdergaande digitale dienstverlening. Bijna alle producten en diensten van burgerzaken lenen zich namelijk wel voor (enige vorm van) selfservice. Jouw rol als medewerker zal daardoor verschuiven van uitvoerend naar faciliterend en controlerend. Meer gericht op kwaliteitszorg en, waar nodig, op maatwerk aan burgers. Centric Burgerzaken ontwikkelt zich met jou mee. Tot een instrument waarbij de nadruk ligt op controle en kwaliteit, waarin jij aangiften die in een risicoprofiel vallen beoordeelt en eventueel een adresonderzoek start. Met het overzichtelijke scherm van Centric Burgerzaken heb je altijd een eenvoudig overzicht over gemaakte afspraken, wachtrijen, zaken, digitale documenten, de klantsituatie en het proces.

Wij denken mee in het proces

Centric Burgerzaken leidt je op de meest efficiënte wijze naar een goed resultaat, want de meest voorkomende baliewerkzaamheden, zoals verhuizingen en aanvragen van reisdocument en rijbewijzen, zijn procesgestuurd. Dit draagt bij aan de efficiëntie én de kwaliteit van het werkproces. En minder ervaren collega's kunnen daardoor snel met Centric Burgerzaken aan de slag.

Alles wat automatisch kan, gebeurt automatisch In Centric Burgerzaken gaan veel processen en processtappen automatisch, want de gegevens die bekend zijn, of af te leiden, worden standaard al ingevuld in de processen. En waar dat niet mogelijk is, zijn keuzelijsten beschikbaar. Je kunt daardoor alleen geschikte waarden selecteren. Zo beperken wij onnodige handelingen en maak je geen onnodige fouten.

Integratie met andere systemen Centric Burgerzaken wisselt waar mogelijk automatisch en veilig gegevens uit met andere systemen. Bijvoorbeeld betaalsystemen, klantverwijssystemen, zaaksystemen, documentsystemen, scanners, DocuDistri, datadistributiesystemen en kennisbanken. Dat scheelt handelingen, voorkomt fouten en versnelt het proces!

Automatische controles waarborgen kwaliteit

Centric Burgerzaken voert veel inhoudelijke en specifieke controles uit die voortkomen uit de geldende wet- en regelgeving op het gebied van burgerzaken. Met deze automatische controles weet je zeker dat aangiften voldoen aan alle eisen. Bovendien ondersteunen deze controles jouw organisatie in het voorkomen en opsporen van mogelijke fraude.

Modeldocumenten Centric Burgerzaken biedt jou en je collega's een uitgebreide set met +/- 1500 digitale modeldocumenten. Deze set bevat alle wettelijk benodigde modeldocumenten voor de BRP, Burgerlijke Stand, Rijbewijzen, Reisdocumenten, Verklaring omtrent gedrag, naturalisatie en optie, verkiezingen en onderzoek. Met deze digitale modeldocumenten maak je automatisch uittreksels of andere documenten aan. Zijn er (wets-) wijzigingen die consequenties hebben voor deze model-documenten? Dan stellen wij direct nieuwe documenten beschikbaar via ons Customer Portal. Zo beschik je altijd over actuele modeldocumenten.

Meer dan 150 instellingsmogelijkheden Hoewel de werking van Centric Burgerzaken sterk wordt beïnvloed door wet- en regelgeving, heeft de applicatie meer dan 150 configuratiemogelijkheden die gelden voor de hele applicatie. Bijvoorbeeld voor de burgerzakenmodules, zoals de BRP, burgerlijke stand, reisdocumenten, rijbewijzen, naturalisatie, onderzoek, en verklaring omtrent het gedrag, maar ook voor de koppeling met een betaalsysteem of zaaksysteem.

Actuele managementinformatie Wij leveren bij Centric Burgerzaken 160 standaardrapportages waaronder voor actuele managementinformatie. Variërend van een overzicht van het aantal inwoners (naar leeftijd, geslacht en wijkbuurt), het aantal mutaties per periode/medewerker tot het aantal openstaande dossiers reisdocumenten, rijbewijzen, eerste inschrijving, naturalisatie en onderzoek. Deze rapportages zijn direct klaar voor gebruik, dus daar heb je geen kennis voor nodig.

Optionele, aanvullende functionaliteit Centric biedt naast de standaardfunctionaliteit een scala aan optionele modules. Deze modules zijn volledig geïntegreerd. Bijvoorbeeld voor Onderzoek, Naturalisatie, Vestiging, Verkiezingen en Crib en Raadplegen derden. Ze hebben een directe koppeling met de BRP, GBA-V of beheervoorziening BSN. Daardoor beschik je ook in de modules altijd automatisch over de actuele en juiste persoonsgegevens.

meer weten over aanvullende functionaliteit? neem contact op met één van onze accountmanagers

24/7 Ondersteuning

Heb je hulp nodig bij het werken met Centric Burgerzaken? Gebeurt er iets onverwachts, of heb je een idee voor een wijziging? Via onze Customer Portal zijn wij 24/7 bereikbaar. Spreek je ons liever in persoon? Dat kan natuurlijk ook. Telefonisch tijdens kantooruren, of via e-mail.

Bron van informatie Onze Customer Portal is voor jou een bron van informatie. Je vindt er antwoorden op veelgestelde vragen, correspondentie, nieuws en mededelingen, de releasekalender en releasedocumentatie. En het productbeleid van Centric.

Online melden en raadplegen Gaat er iets fout? Op onze Customer Portal kun je 24/7 zoeken naar oplossingen in de meldingen van andere gemeenten. Of zelf een melding aanmaken. En heb je een wens of goed idee? Ook die kun je indienen. Natuurlijk informeren wij je over de voortgang van de ingezonden meldingen en wensen.

Online help en kennisbanken VIND/HBA Heb je een functionele vraag over Centric Burgerzaken? De online help, of de kennisbanken VIND en HBA heb je gelijk bij de hand. Zoeken hoeft niet, want vanuit het proces kom je direct bij de informatie die je zoekt.

Regioconsultancy Wij weten graag hoe het werken met Centric Burgerzaken je bevalt. En onze regioconsultant ook. Daarom neemt hij regelmatig contact met je op. Dus als je vragen hebt of ervaringen wilt delen, dan ben je bij hem of haar aan het goede adres. Natuurlijk praat de consultant je ook graag bij over de laatste ontwikkelingen van Centric Burgerzaken

Ontwikkel jezelf als burgerzakenprofessional Je kennis vergroten op de manier die bij jou past? De Centric Academy biedt een zeer divers trainingsaanbod: of je nu de applicatie onder de knie wilt krijgen of een geselecteerd onderdeel, het is allemaal mogelijk. Online, klassikaal of liever bij jou op je werkplek? Individueel of met meerdere collega’s? Een standaard training of maatwerk? Wij denken graag mee over de vorm en invulling van een training. e-Learning Samen met opleidingsinstituut NCOD digitaliseren wij ons cursusaanbod: De digitale basiscursus. Deze bestaat uit een theoretisch deel en een praktijktoets en maakt standaard onderdeel uit van Centric Burgerzaken.